Entorno

La Taverna de l’Abat  es troba en un indret privilegiat entre jardins i edificis històrics d’arquitectura romànica. És un indret poc transitat, però per molts una de les zones més boniques de la ciutat.

És un punt de sortida estratègic per visitar els llocs més emblemàtics i tradicionals de Girona, com també per iniciar alguna ruta alternativa pels paratges del seu entorn i contemplar unes bones vistes de la ciutat.

Des de la web de turisme de la ciutat podeu trobar tota la informació per planificar la vostra estada a la ciutat

Informació dels mounuments principals i la ciutat històrica

Informació general de la ciutat


Monestir de Sant Pere de Galligans

galligansEl monestir benedictí de Sant Pere de Galligans és un dels més notables del romànic català. La seva construcció data del s.XII, tot i que hi ha referències històriques de fins el s.X. Des del 1857 és la seu gironina del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

La seva façana dona directament a la terrassa del restaurant. Per la part del darrera ens ofereix el seu punt de vista més interessant on podrem contemplar l’absis i el campanar tot passejant pels jardins del Dr Figueras i molt a prop seu els Jardins de John Lenon.

Més informació

 

 

 

 


Passeig arqueològic i muralles

passeig vistarestaurant vista muralla

El passeig arqueològic, situat al darrera de la catedral, és un indret ideal per gaudir d’una bona passejada. Des d’aquí es pot seguir pel camí de ronda de les velles muralles carolíngies (s. IX) i baixmedievals (s. XIV-XV) que envolten el cas antic i podreu contemplar un gran nombre d’edificis romànics i gòtics. En l’actualitat, les muralles s’han convertit en un mirador privilegiat de tota la ciutat.

Més informació